تخم نطفه دار بلدرچین ژاپنی
فهرست مقاله:
- ویژگی های بلدرچین ژاپنی
- پرورش بلدرچین ژاپنی
- جوجه کشی تخم نطفه دار بلدرچین ژاپنی
ویژگیهای بلدرچین ژاپنی
طول بدن این بلدرچین ۲۰ سانتیمتر است و وزن ۹۰ تا ۱۱۰ گرمی آن باعث ایجاد یک پرنده کوچک و دوستداشتنی شده است. همین وزن کم باعث میشود که پرواز جزو علایق آنها باشد.
پرهای بدن این پرنده به رنگ قهوهای است و میزان تیرگی یا روشنایی آن به شرایط محیط پرورشی وابسته است. نوارهای سیاه و سفید در کنار پرهای قهوهای باعث ایجاد ظاهر خالدار برای آنها میشود.
البته جنس نر و ماده ظاهر کاملاً مشابهی ندارند و پرهای ناحیه سینه بلدرچین ماده به رنگ قهوهای- قرمز است و وجود یک نوار کوچک در بالای چشمها باعث تفکیک بلدرچین ژاپنی نر و ماده میشود. از طرف دیگر، رنگ پرهای ناحیه سینه بلدرچین ماده کمی روشنتر است و همین روشنایی یک مزیت بسیار بزرگ است چون استتار آنها را راحتتر میکند و مخصوصاً در فصل تولیدمثل آسایش بیشتری نسبت به نرها دارند.
این بلدرچین جزو نژادهای دومنظوره است و کسب درآمد از طریق فروش گوشت و تخم بدون نطفه و نطفه دار بلدرچین کار منطقی است چون سودآوری قابلتوجهی در پی خواهد داشت. گوشت و تخم خوشمزه و مفید بلدرچین از اول طرفداران مخصوص به خود را دارد به همین دلیل شروع کار پرورش بلدرچین با این پرنده زیبا و ارزان بهترین کاری است که میتوانید انجام دهید.
تخم بلدرچین ژاپنی بااینکه اندازه کوچکی دارد ولی حاوی پروتئین، فسفر، ویتامین، کلسیم و سایر مواد معدنی موردنیاز بدن است. ارزش غذایی تخم بلدرچین چند برابر ارزش غذایی تخم مرغ معمولی است به همین دلیل است که اکثر مادران ترجیح میدهند که تخم بلدرچین را در رژیم غذایی فرزندان خود قرار دهند و سلامتی بدن آنها را افزایش دهند.
گوشت بلدرچین ژاپنی هم چیز کمتری از تخم بلدرچین ندارد و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. نبود چربی و کلسترول در این گوشت باعث شده است که مردم با آرامش خاطر بیشتری آن را مصرف کنند و برای تقویت سیستم بدنی خود این گوشت را در ارجحیت قرار دهند.
پرورش بلدرچین ژاپنی
پرورش بلدرچین ژاپنی در رأس نژادهای بلدرچین دیگر قرار دارد و بلوغ زودرس و تخمگذاری و گوشت دهی بالا باعث محبوبیت آن شده است. تخمگذاری این بلدرچین در ۵۰ روزگی شروع میشود و اگر مراقبت خوبی از آنها به عمل آید، میزان تولید تخم نطفه دار بلدرچین ژاپنی شما به اوج میرسد و با بهرهبرداری از این عملکرد آنها در طی عمر مفید (۲ تا ۲٫۵ سال) میتوانید به درآمدهای فوقالعادهای دست پیدا کنید.
نکات مهم پرورشی
بلدرچینهای ژاپنی دوست دارند از انواع حشرات، بیمهرگان کوچک، کرمها، حلزونها، دانهها، بذرهای گیاهان و میوههایی مانند توت تغذیه کنند. نیازی نیست که نگران هزینه تغذیه این بلدرچینهای کوچک باشید چون جیره این پرنده ارزان و کم است بهطوریکه میزان خوراک مصرفی یک بلدرچین ژاپنی در طول دوره پرورشی به یک کیلو هم نمیرسد.
البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که شما بهعنوان یک پرورشدهنده بلدرچین مسئول این هستید که خوراک و مواد لازم را برای پرندههای خود فراهم کنید تا دوره جفتگیری، رشد و تولیدمثل خوبی داشته باشند.
اگر میخواهید صاحب تخم نطفه دار بلدرچین ژاپنی زیادی شوید، نسبت مناسبی از بلدرچین نر و ماده را ترکیب کنید تا میزان باروری تخمها بالا باشد. بهترین نسبت برای گله بلدرچین ژاپنی یک نر با ۲ یا ۳ ماده است.
جوجهکشی تخم نطفه دار بلدرچین ژاپنی
جوجهکشی تخم نطفه دار بلدرچین ژاپنی به دو صورت طبیعی و مصنوعی انجام میشود و در هر دو روش تبدیل طی ۱۷ روز تکمیل میشود. اگر میخواهید کسبوکار خود را با سرعت بیشتری توسعه بدهید و نرخ هچ تخمهای نطفه دار بلدرچین ژاپنی خود را به حداکثر برسانید، بهتر است از دستگاه جوجهکشی استفاده کنید و ریسک کمتری در دستیابی به جوجههای سالم داشته باشد.
جوجهکشی موفق به درک درست شرایط لازم و کنترل فاکتورهای لازم برای رشد جنین وابسته است. البته دما و رطوبت لازم برای تبدیل تخم نطفه دار بلدرچین ژاپنی به ساختار و نوع دستگاه جوجهکشی بستگی دارد به همین خاطر قبل از جوجهکشی تخمها، دستورالعمل دستگاه خود را مطالعه کنید.
برای جوجهکشی تخم نطفه دار بلدرچین ژاپنی میتوانید از دستگاه جوجهکشی تخم نطفه دار مرغ استفاده کنید. وضعیت قرارگیری تخمها باید بهگونهای باشد که انتهای پهن آنها به سمت بالا باشد.
تنظیمات دستگاه فن دار
اگر میخواهید تخمهای خود را با استفاده از این مدل دستگاه جوجهکشی کنید باید دما و رطوبت را روی ۳۷٫۵ درجه سانتیگراد و ۶۰ درصد است. البته این شرایط را تا روز چهاردهم حفظ کنید و هرروز ۲ تا ۴ ساعت یکبار تخمها را بچرخانید تا به محتویات آنها به دیواره نچسبد. در روز چهاردهم، تخمها را نور آزمایی کنید تا تخمهای بدون نطفه، نطفه دار و تخمهای که دارای جنین مرده هستند را جدا کنید و فقط تخمهای نطفه دار را در داخل دستگاه قرار دهید. از روز چهاردهم به بعد وارد دوره هچر میشویم که در این دنیا نیازی به عمل چرخش نیست و دما و رطوبت هم باید روی ۳۷٫۲ درجه سانتیگراد و ۷۰ درصد تنظیم شود.
تنظیمات دستگاه بدون فن
دما و رطوبت ایده آل برای دستگاه جوجهکشی بدون فن به دوره بستگی دارد. دمای مناسب برای هفته اول، دوم به بعد به ترتیب ۳۸٫۳ و ۳۹٫۵ درجه سانتیگراد است. رطوبت مناسب برای ۱۴ روز اول کمتر از ۷۰ درصد است ولی بعد از روز چهاردهم رطوبت را روی ۷۰ درصد تنظیم کنید تا جوجهها بهسلامتی از تخم خارج شوند. در ۱۴ روز اول تخمها نیاز به چرخش دارند و ترجیحاً ۵ بار در روز این کار را انجام دهید.
اگر سؤالی دارید یا در مورد موضوعی نیاز به راهنمایی دارید، میتوانید از مشاوره
با همکار مربوطه ما بهرهمند شوید. همچنین میتوانید با ثبت نظرات، سؤالات
و پیشنهادهای خود بهصورت کامنت در انتهای این مقاله، در آگاهسازی
هرچه بیشتر مخاطبین و علاقهمندان به این زمینه با ما همکاری کنید.
کارشناس فروش و مشاوره : 09392511352-09046608643
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.